Новини

Великі імпортери української м’ясної продукції

  • 1

У зв’язку з широкою географічною диверсифікацією, високою якістю продуктів м’ясного сегмента, підвищенням кількості виробництва, українські виробники впевнено підкорюють міжнародні ринки.

У період першого півріччя Україна експортувала 176 тисяч тонн м’яса, що в порівнянні з тим же періодом попереднього року є демонстрацією зростання на 45 відсотків.

Великі імпортери-лідери української м’ясної продукції:

  1. Єгипет;
  2. Нідерланди;
  3. Азербайджан;
  4. Білорусь;
  5. Ірак;
  6. Грузія;
  7. Гонконг;
  8. Німеччина.

Якщо ж говорити про категорії експортних м’ясних поставок, то демонстрацію збільшення експорту показали і яловичина, і свинина, приблизне збільшення в два рази, а поставки м’яса птиці збільшилися на 39%.

Нагадаємо, що в першому півріччі поточного року в Україні виробили 116 тисяч тонн м’ясної продукції:

  • свинина – 341 тисяча тонн;
  • яловичина – 106 тисяч тонн;
  • м’яса курки – 590 тисяч тонн;
  • субпродуктів – 76 тисяч тон;
  • жирів – 31 тисяча тонн.

Читайте також: Яєчна війна, або Великий продуктовий скандал в Євросоюзі

  • 1

Напишіть коментар